понедельник, 29 января 2018 г.

Ми пам'ятаємо

 Бій під Крутами  став національним символом для десятків поколінь борців за свободу та незалежність. 300 українських юнаків-добровольців виступили на захист Української Народної Республіки і прийняли на засніженому чернігівському полі нерівний бій із майже п'ятитисячною більшовицькою армією. Вони показали приклад мужності, відданості і незборимості духу.




Сьогодні, 29 січня, по всій Україні  Героїв Крут вшановують уроками патріотизму та годинами пам'яті. Наша бібліотека разом з Шилівською ЗОШ теж приєдналася до цієї події. У бібліотеці оформлено тематичну викладку літератури «Пам’ятай про Крути», яка дає можливість ознайомитися з документами із фондів бібліотеки. 
На заході, який відбувся у актовій залі  школи, присутні продивились презентацію  «Битва під Крутами», вшанували загиблих хвилиною мовчання, вчитель історії з учасниками історичного клубу «Минуле» поринули нас у ті криваві часи 1918 року. Бібліотекар провів огляд біля тематичної виставки. Наприкінці заходу  по загиблим у ті часи усі присутні запалили свічку пам'яті.




Комментариев нет:

Отправить комментарий