пятница, 2 февраля 2018 г.

Немає переводу добрим звичаям народу!

Усі ми з вами добре  знаємо, що традиції і звичаї народу – це ті прикмети, за якими розпізнається народ не тільки в сучасному, але й в минулому. В усіх народах існує повір’я, що той, хто забув звичаї батьків карається людьми і Богом. Відродження культурної пам’яті народу – завдання всіх українців. Без такої пам’яті нема майбутнього.
Вишивка прийшла до нас із далекого минулого. Це найпоширеніший вид ручної праці українських жінок і дівчат, які у вишивку вкладали свої почуття, мрії, цим приносили радість собі і людям.
Сьогодні  у актовій залі Шилівської ЗОШ відбулося чергове засідання клубу дитячої творчості «Майстриня доброго настрою». Але це було не просто засідання, а арт-зустріч з вишивальницею нашого краю . До нас завітала Блашнікова Олена Федорівна.
Олена Федорівна  - вишивальниця. Для неї це не лише хобі, а й справа всього життя. Сьогодні жінка не просто вишиває картини, ікони, рушники, сорочки, а й виставляє свої роботи , представляючи українську культуру на різноманітних заходах  у районі, області  та міжрегіональних виставках.
Майстриня захопилася вишивкою декілька років тому. Азам цього мистецтва навчалася самостійно. Жінка досі любить вишивати і у свої роботи вкладає душу.
Спочатку бібліотекар розповіла звідки взагалі з’явилася вишивка, діти продивились презентацію «Види вишивок». Потім Олена Федорівна розповіла , як вона обирає свої роботи, як знаходить той чи інший візерунок. Також майстриня принесла деякі свої роботи і провела майстер-клас, розказала тонкості вишивання. Дітям дуже було цікаво. На заході також було представлено роботи ще однієї майстрині Стасюк Стефанії Іванівни. На жаль півроку тому вона пішла з життя, а її донька подарувала бібліотеці декілька з її робот. 
Учасникам  клубу дуже сподобалось таке засідання, вони багато чого пізнали для себе нового, подякували нашій гостіза цікаву розповідь і як завжди наприкінці заходу зробили фото напам'ять.

Комментариев нет:

Отправить комментарий