пятница, 10 марта 2017 г.

Кобзар єднає Україну!

Тарас Григорович Шевченко у нас більше, ніж великий поет – він національний пророк і мученик, розіп'ятий і воскреслий.
Світова слава Т. Шевченка зростає разом зі славою його народу. Поруч з «Кобзарем» по земній кулі крокують пам'ять, любов і шана.
 У Бібліотеці до дня народження Т.Г.Шевченка  пройшли Шевченківські дні. У актовій залі Шилівській ЗОШ оформлена книжкова виставка " Геній, якому судилася вічність!". яка розповідає про життя і творчість митця, про його безмежну любов до рідної землі. Біля виставки проведено бібліографічний огляд на тему : "Скарби безсмертного Кобзаря!". Бібліотекар розповів про його світові шедеври, в яких поет проймається священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу, про його думи і пісні, в яких йде боротьба за світлу долю трудового народу. 
Протягом неділі діти познайомились з його не тільки художньою спадщиною, а і полинули у чарівний світ музики в поезії Шевченка. До  літературно-музична композиція "Історична мудрість Кобзаря!" діти підготувались відповідально.  Розповідали його вірші, звучали пісні на вірші Тараса Шевченка, презентації супроводжувалися декламуванням поезії Кобзаря. 
  Пам'ятає народ Кобзаря, вшановує його пам,ять. Шевченківські березини закінчились покладанням квітів до підніжжя пам'ятника Т. Г. Шевченку. Учасники Кам'янського СК Залєвська Тетяна та Міщишина Христина читали вірші. Слово надали Батицькому В.М. , голові Пат ім. Шевченка, великому шанувальнику Кобзаря. Потім процесія перейшла до музею, у якому також є куточок, присвячений поету. 
                                                                       Нині Шевченка «всі люблять»; його заведено любити. Відомо, що особисто Тараса Шевченка любили ще за життя. Але любов до його імені, яке стало символізувати душу українського народу, то інше запитання. Не будемо говорити про тих, кому Шевченко залишив свій біль і свій заповіт. Феномен Тараса Шевченка відбиває нашу національну природу, наше світосприйняття, наше минуле і нашу надію на майбутнє. Він символізує душу українського народу, втілює його гідність, дух і пам'ять.






Комментариев нет:

Отправить комментарий