суббота, 10 марта 2018 г.

Кобзарю, знов до тебе я приходжу


В історії кожного народу, серед її великих творців, є люди, імена яких оповиті невмирущою любов’ю та славою. Таким самородком у  українців є  Т. Г. Шевченко.

9 березня наша бібліотека разом з громадою села Юр'ївки вшанувала пам'ять великого поета. Біля постаменту Т.Г.Шевченку найменші відвідувачі нашої бібліотеки читали вірші Кобзаря, завідуюча Кам'янським сільським будинком розповіла про нелегку судьбу письменника. Слово надали сільському голові Гайдобі В.П. та директору ПАТ ім. Т.Г.Шевченка Батицькому В.М., які розповіли, звідки взявся цей постамент у нашому селі, завдяки працюючими багато років потому прорабу Гайдобі П.П. та гідроінженеру Мандрику П.В., які привезли бюст поета з тоді діючої  шахти Шевченка, що на Покровщині. Ще , як стало нам відомо, якщо враховувати усю Україну, саме найбільше пам'ятників, назв сел та вулиць з ім'ям поета у нас на Донеччині. 
Після того, як усі присутні поклали квіти до постаменту Великого Кобзаря,  бібліотекар запросив усих до музею, який знаходиться на другому поверсі контори ПАТ ім. Т,Г,Шевченка. У музеї цілий стелаж , виділений творчості поета, вишиті картини з його портретом, подарені місцевими жителями. Тут бібліотекарем проведено бібліомікс "Шляхами великої долі", який розкрив талант Тараса Григоровича, як художника. Усе закінчилося чаюванням на пункті видачі у селі Юр'ївка.
















Комментариев нет:

Отправить комментарий