пятница, 16 февраля 2018 г.

Воїни - інтернаціоналісти

15 лютого у приміщенні бібліотеки Кам'янського сільського клубу пройшов вечір-зустріч з воїнами - афганцями. Колишні воїни Афгану, представники місцевої влади, працівники закладу культури  – всі прийшли віддати шану подвигу радянських воїнів, їх невичерпній мужності.
 Захід відкрив  голова  Шилівської сільської ради Гайдоба В.П. Він  подякував присутнім колишнім воїнам за той подвиг, який вони здійснювали багато років тому в ім’я миру та спокою на афганській землі. Бібліотекар  зробила короткий екскурс в історію, щоб нагадати присутнім про причини війни в Афганістані,  що викликали початок збройного конфлікту. У своїй розповіді вона коротко зупинилась на основних етапах військового протистояння, наголосила на тому, які людські втрати понесла зокрема Україна за криваве десятиріччя 1979-1989 років.
А далі було надано слово колишнім учасникам війни в Афганістані. Це жителі Юр’ївки  Гайдоба  Анатолій , та житель Кам’янки Луганець Микола. В своїх розповідях вони зупинились на обставинах, за яких вони потрапили на службу до Афганістану, згадали цікаві випадки з армійських буднів, з болем і сумом відзначили, що багато їхніх товаришів загинули прямо на їхніх очах і повернулись в Україну у цинкових гробах. Колишні воїни  поділилися з наболілим, продемонстрували свої фото, які дбайливо зберігають у своїх сімейних альбомах.

Комментариев нет:

Отправить комментарий